• Dobrodošli

  Dobrodošli

  Turistička organizacija opštine Ivanjica

 • VODOPAD NA MORAVICI

  VODOPAD NA MORAVICI

  Stari vodopad – do skoro vizuelni simbol Ivanjice

 • NUŠIĆIJADA IVANJICA

  NUŠIĆIJADA IVANJICA

  Festival kulture, smeha i zabave

 • JEZERO „NEBESKA SUZA“ NA OKRUGLICI

  JEZERO „NEBESKA SUZA“ NA OKRUGLICI

  Jedno od tri bisera na Goliji - nastalo 1977.godine

 • GOLIJA

  GOLIJA

  Raj za planinare

 • IVANJICA

  IVANJICA

  Panorama grada

 • JAVOR

  JAVOR

  Spomenik majoru Iliću na planini Javor

 • TIČAR JEZERO

  TIČAR JEZERO

  Najlepše i najposećenije jezero na planini Goliji poznato i kao Daićko jezero

turistickivodic1 jezera1 ivanjica pesacenje

20160518 131039 1U Banja Luci je 18. maja 2016., u organizaciji Turističke organizacije Banja Luke i TO Republike Srpske, održana prezentacija Nušićijade koja je privukla izuzetnu pažnju i još jednom potvrdila veliko interesovanje čitavog regiona za ivanjički praznik kulture i zabave, humora i stila.

U Muzičkom paviljonu, poznatom kao „Staklenac“, u samom centru Banjaluke, prisutnim predstavnicima Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, Turističke organizacije Republike Srpske, predtavnicima Ministarstva prosvete Republike Srpske, Turističke organizacije Banja Luke, OŠ „Branislav Nušić“, kao i predstavnicima turističkih agencija obratio se gospodin Miloje Ostojić, koordinator turističke promocije Nušićijade i marketing menadžer Turističke organizacije opštine Ivanjica. On je kroz primere iz do sada organizovanih festivala pričao o uključivanju čitave zajednice u realizaciju, značaju institucijalne podrške, oblicima i načinima finansiranja i volonterima kao osnovi svakog dešavanja.

 

Model organizacije festival ponovo je prepoznat kao primer izuzetne prakse, građanskog samoorganizovanja I visokog stepena inicijative i odgovornosti. Prisutni su, pored velikog interesovanja za dolazak na festival, pokazali i zainteresovanost za saradnju.

Ovaj događaj bio je izuzetno medijski propraćen, a upakovan u standardan format Nušićijade. U Banja Luku su doputovale i dve mlade Ivanjičanke, koje su prošetale gradom u kostimima, na prezentaciji bile dostupne za sva pitanja o volonterskom programu, ali i vrlo inspirativne brojnim TV ekipama, za razgovor i za autentične, nesvakidašnje fotografije.

Dan ranije, 17. maja, za priču o Nušićijadi bio je rezervisan termin uživo u informativno-zabavnom magazinu „Kafa u 5“ na Elta TV. Na sam dan promocije, Ostojić se zajedno sa direktorom Turističke organizacije Banjaluke direktno uključo u Jutarnji program RTRS-a, a Nušićijada će biti tema i u „Turističkom vodiču“ Radija Republike Srpske. Posetu Ivanjičana zabeležilo je ili prenelo vesti o tome oko 15 različitih medija: Radio-televizija Republike Srpske (RTRS), Elta TV, Alternativna TV (ATV), Radio Republike Srpske, Uno radio, Kontakt radio, Nezavisne novine, EuroBlic, Glas, portal Vijesti i dr.

Ivanjičani su imali i čast da budu primljeni u Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske, gde se razgovaralo o Nušićijadi kao primeru dobre prakse, nepresušnom izvoru kvalitetne zabave, ali i o mogućim zajedničkim aktivnostima u budućnosti. Predstavnici Ministarstva su vrlo zadovoljni onim što su imali prilike da čuju, te su dobijena uverenja o sigurnoj poseti Ivanjici.

Udruženje građana KudeS i Turistička organizacija opštine Ivanjica se još jednom srdačno zahvaljuju Turističkoj organizaciji Banja Luke, Turističkoj organizacija Republike Srpske i Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske na uspostavljenoj saradnji, gostoprimstvu i dogovorima u maniru ovogodišnjeg motiva – “premošćavanja”.

srenfrde

Manastir Kovilje

manastir kovilje

Ivanjica film

Virtuelna prezentacija

vtnn

nusicijada logoNOVI

nusicijada film

Logo opstine ivanjica

logo latinica

login

Danas 36

Juče 207

Ove nedelje 243

Ukupno 854482

Kubik-Rubik Joomla! Extensions