• Dobrodošli

  Dobrodošli

  Turistička organizacija opštine Ivanjica

 • VODOPAD NA MORAVICI

  VODOPAD NA MORAVICI

  Stari vodopad – do skoro vizuelni simbol Ivanjice

 • NUŠIĆIJADA IVANJICA

  NUŠIĆIJADA IVANJICA

  Festival kulture, smeha i zabave

 • JEZERO „NEBESKA SUZA“ NA OKRUGLICI

  JEZERO „NEBESKA SUZA“ NA OKRUGLICI

  Jedno od tri bisera na Goliji - nastalo 1977.godine

 • GOLIJA

  GOLIJA

  Raj za planinare

 • IVANJICA

  IVANJICA

  Panorama grada

 • JAVOR

  JAVOR

  Spomenik majoru Iliću na planini Javor

 • TIČAR JEZERO

  TIČAR JEZERO

  Najlepše i najposećenije jezero na planini Goliji poznato i kao Daićko jezero

turistickivodic1 jezera1 ivanjica pesacenje

 DSC0885U prostorijama Mikser Hausa, održana je centralna konferencija i prezentacija festivala za nacionalne elektronske i štampane medije sa sedištem u prestonici. Predstavljen je programski sadržaj Nušićijade 2016, koja se ove godine održava pod sloganom „Premošćavanja“.

Svake godine krilatica festivala i glavna tema vezuje se za neki veliki jubilej ivanjičkog kraja, a ove je to Kameni most na reci Moravici, izgrađen davne 1906. godine. Proslavljajući njegovih 110 godina, gradimo neke moderne, drugačije, za nova stoleća mostove, koji spajaju ljude, narode i kulture.

Prisutnim novinarima prvo se obratio glumac Milan Milosavljević, tradicionalno u ulozi Branislava Nušića, pozvavši publiku širom zemlje i okruženja da budu „viđeni za Ivanjicu“ od 25. – 28. avgusta.

O značaju festivala humora i zabave za ivanjičku opštinu govorio je Vladimir Bojanović, zamenik predsednika Skupštine opštine, koji je poručio da će i u narednim godinama lokalna samouprava posvetiti punu pažnju ovoj manifestaciji, koja je odavno postala kulturni i turistički brend.

Koliko Nušićijada doprinosi razvoju turizma naše opštine, pojasnio je Miloje Ostojić, iz Turističke organizacije opštine Ivanjica, rekavši da je ona već u prvim godinama trajanja pobrala najvažnije i najveće nagrade iz oblasti turizma naše zemlje: „Turističku slagalicu“ za najbolju manifestaciju i „Turistički cvet“, najviše priznanje u oblasti turizma koju dodeljuje Turistička organizacija Srbije. Prisutne predstavnike štampanih i elektronskih medija podsetio je i na to da je ivanjička Nušićijada uvrštena na mapu najboljih evropskih festivala za prošlu i ovu godinu.

Koordinator festivala, Vera Jovanović govorila je o bogatom akademskom, dečijem, pozorišnom i muzičkom programu, ispunjavanju zahteva građana kada su sadržaji u pitanju kao i o kreiranju tog jedinstvenog kolaža koji Nušićijada svake godine donese na drugačiji način. Objasnila je da nije slučajno da je ovogodišnja promocija baš u Mikser Hausu, te istakla da je koprodukcija Nušićijade, Centra E8 i Mikser Hausa donela novu postavku Nušićevog legendarnog „Sumnjivog lica“.
„Ovo, novo-staro „Sumnjivo lice“ je nakon beogradske premijere naišlo na vrlo lepe reakcije, probudilo razmišljanja, a povuklo i vrlo interesantne kritike i medijsku pažnju i mi smo vrlo ponosni na to“, rekla je Jovanovićeva.

O samoj predstavi i novom čitanju ovog komada našeg slavnog komediografa, govorili su i njen reditelj Vojislav Arsić i glumica Jelena Bogavac.

Pred novinarima beogradskih medija, tročlana glumačka ekipa produkcije „Tri za groš“, koju je predvodio Miljan Prljeta, izvela je deo iz predstave „Generalna proba Nušića“, koja je takođe na programu ovogodišnjeg festivala.

Na samom kraju, organizatori su posredstvom sugrađanina Darka Zlatića predstavili i novitet ovogodišnjeg čaršijanja u Ivanjici, aplikaciju „Nušićijada uživo“, koja će posetiocima omogućiti da svaku snimljenu fotografiju u gotovo realnom vremenu preko aplikacije podele sa drugima koji je koriste. Ona je već dostupna, a njeno „skidanje“ omogućeno je preko „Play prodavnice“, svakog android telefonskog aparata.

Za kraj, kako to i običaj nalaže, priređena je bogata zakuska sa dobrom kapljicom, u organizaciji ivanjičkog hotela „Park“, tradicionalnog prijatelja festivala.

srenfrde

Manastir Kovilje

manastir kovilje

Ivanjica film

Virtuelna prezentacija

vtnn

nusicijada logoNOVI

nusicijada film

Logo opstine ivanjica

logo latinica

login

Danas 36

Juče 207

Ove nedelje 243

Ukupno 854482

Kubik-Rubik Joomla! Extensions