• Dobrodošli

  Dobrodošli

  Turistička organizacija opštine Ivanjica

 • VODOPAD NA MORAVICI

  VODOPAD NA MORAVICI

  Stari vodopad – do skoro vizuelni simbol Ivanjice

 • NUŠIĆIJADA IVANJICA

  NUŠIĆIJADA IVANJICA

  Festival kulture, smeha i zabave

 • JEZERO „NEBESKA SUZA“ NA OKRUGLICI

  JEZERO „NEBESKA SUZA“ NA OKRUGLICI

  Jedno od tri bisera na Goliji - nastalo 1977.godine

 • GOLIJA

  GOLIJA

  Raj za planinare

 • IVANJICA

  IVANJICA

  Panorama grada

 • JAVOR

  JAVOR

  Spomenik majoru Iliću na planini Javor

 • TIČAR JEZERO

  TIČAR JEZERO

  Najlepše i najposećenije jezero na planini Goliji poznato i kao Daićko jezero

turistickivodic1 jezera1 ivanjica pesacenje

Turistička organizacija opštine Ivanjica je u okviru Turističke organizacije regije Zapadna Srbija konkurisala je u ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja- sektor za turizam, za korišćenje bespovratnih sredstava namenjenih  za  razvoj turizma u 2010. godini sa projektom Unapređenje turističke ponude u ruralnim područjima  kroz postavljanje turističke signalizacije i marketinško – promotivne aktivnosti regije Zapadna Srbija“.

Projekat prošao je sve komisije, pozitivno je ocenjen, i njegova realizacija se očekuje do kraja tekuće godine.

Inače, ruralni turizam predstavlja jedan od najznačajnijih turističkih proizvoda u regiji Zapadna Srbija. Na području regije postoji oko 300 kategorisanih seoskih  domaćinstava koja nude oko  1800 ležaja. Problemi koji predstavljaju glavnu  prepreku za dalji  razvoj ruralnog turizma su nedostatak turističke signalizacije u seoskim područjima  i nedovoljna ulaganja u  marketing i promociju. Postavljanjem turističke signalizacije u seoskim područjima podiže se kvalitet usluge koji se pruža turistima i doprinosi njihovoj boljoj informisanosti. Ovaj projekat podrazumeva postavljanje znakova za usmeravanje prema seoskim turističkim odredištima u koje spadaju : turističke putokazne table, turistički strelasti putokazi i turističke informacione table. Vrednost projekta je 5.000.000,oo dinara od čega su polovina sredstva od MERR, a polovina je sopstveno učešće TOR Zapadna Srbija.

Lokacija na kojima će se realizovati projekat u oviru regije Zapadna Srbija su sela u opštinama Užice, Čajetina, Bajina Bašta, Arilje, Požega, Kosjerić, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Sjenica i Ivanjica- inače pionir turizma na selu u staroj SFRJ.

Podsećanja radi: ovo je još jedan u nizu projekata koje će TOO Ivanjica realizovati u saradnji sa TOR Zapadna Srbija. Takođe, to je i dokaz kako koncept regionalizacije- udruživanja, na delu pokazuje svoje rezultate i koristi.

srenfrde

Manastir Kovilje

manastir kovilje

Ivanjica film

Virtuelna prezentacija

vtnn

nusicijada logo

nusicijada film

Logo opstine ivanjica

logo latinica

login

Danas 197

Juče 262

Ove nedelje 930

Ukupno 841592

Kubik-Rubik Joomla! Extensions